Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο και το υπερόπλο HAARP

Η γεωπολιτική αξία που προσδίδουν στη Βρετανία οι Βάσεις και τα Δικαιώματα που κατέχει στην Κύπρο είναι ανυπολόγιστα για την ίδια και αντιστρόφως ανάλογα για τους Κυπρίους, οι οποίο παίζουν το ρόλο του πειραματόζωου.


Ακόμα, και πρωτοετής φοιτητής της πολιτικής οικονομίας θα θεωρούσε τη Βρετανία ως ξεδοντιασμένο λιοντάρι στο διεθνές και ευρωπαϊκό σκηνικό χωρίς τη δύναμη που της προσδίδουν οι εγκαταστάσεις της στην Κύπρο. Φαίνεται λοιπόν ότι, από σωρεία διεθνών αναφορών, οι εγκαταστάσεις κεραιών στον υγροβιότοπο του Ακρωτηρίου, που ως γνωστό ευρίσκονται μέσα στις Βρετανικές Βάσεις, αποτελούν σύστημα τύπου
HAARP και, ασφαλώς, δεν αποτελούν παιδικό πάρκο.


Από τις διάφορες επιχειρησιακές δυνατότητες του συστήματος, όπως περιγράφονται στο διπλανό κείμενο, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι, στην Κύπρο ασκούνται πειράματα από το εν λόγω σύστημα, τόσο στον επηρεασμό της βροχόπτωσης, όσο και στη διασπορά χημικών ουσιών (
Chemtrails). Το πλέον συνταρακτικό όμως είναι, ότι μάλλον, επιχειρήθηκε και επηρεασμός τηλεπικοινωνιών.


Συγκεκριμένα, κατ' επανάληψη, παρατηρήθηκαν άμεση διάλυση συγκεντρωμένων νεφών πάνω από την περιοχή Ακρωτηρίου και Λεμεσού και επίσης, καθ' ην στιγμή τα σύννεφα πλησιάζουν τη νοτιοδυτική ακτή της Κύπρου. Κατ' επανάληψη, επίσης, παρατηρήθηκαν αεροψεκασμοί (
Chemtrails) πάνω από την περιοχή, που οι κατευθύνσεις των δημιουργουμένων ουρών (μερικές μάλιστα φορές σε τετράγωνα σχήματα) καμία σχέση δεν έχουν με αεροδιαδρόμους πολιτικών ή άλλων αεροπλάνων.


Το πλέον συνταρακτικό όμως, φαίνεται ότι υπάρχει άμεση σύνδεση του συστήματος
HAARP με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στα Κούκλια, κι ας προσπαθούν οι πολιτικοί μας να ξεχαστεί το θέμα. Από την οπτική λοιπόν γωνία της πολιτικής οικολογίας, η υπόθεση των Βρετανικών Βάσεων και των εν λόγω κεραιών, δεν περιορίζεται μόνο στην αξιολόγηση πιθανής απειλής της δημόσιας υγείας ή οπτικής και αισθητικής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος ή ακόμη και παρεμπόδιση στη λειτουργικότητα του υγροβιοτόπου ως οικολογικού συστήματος.


Πέραν από αυτά, επεκτείνεται στην πολιτική σκοπιμότητα. Η δήθεν σιδηροδέσμια δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Συνθήκες Εγκαθίδρυσης σαφώς προκαλεί γέλωτες. Οι Συνθήκες αυτές, όπως και οι Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά κατάλοιπα αποικιοκρατικής πολιτικής καταδικαστέας ακόμη και από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη.


Αλλά, όταν για πενήντα σχεδόν χρόνια οι Κύπριοι πολιτικοί κωλογλείφουν τους Βρετανούς, χρειάζεται αληθινή επανάσταση για να ξεμπλέξουμε από αυτή τη φάρα των Αγγλοσαξόνων!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ , Φιλελεύθερος 2/11/08


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου